top of page
  • LinkedIn - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Twitter - White Circle
Zoeken
  • Foto van schrijverNiels van Olffen

Webinar "Circulariteit in de sales"Tijdens de Week van de Circulaire Economie 2021 heeft Mr. Servitization ook een bijdrage geleverd. Het is een dynamische webinar geworden waarin er goede interactie plaats vond met de deelnemers. Zowel ondernemers als studenten waren vertegenwoordigd. Interessante aanvullingen werden gedaan en mooie contacten zijn gelegd. Erg goed om op deze wijze kennis en ervaring te kunnen delen zodat we met elkaar weer stappen kunnen zetten.


Het webinar werd als volgt aangekondigd:

Het ontwikkelen van een circulair product en/of dienstverlening is gelukt, en nu? Hoe dit te vermarkten? Tijdens dit webinar behandelt Niels van Olffen van Mr. Servitization een top 5 van aandachtspunten en deelt hij zijn ervaringen.


Zijn specialisme is Servitization. Door het toevoegen van dienstverlening aan het product, wordt het aanbod richting de klant waardevoller. De waarde van de dienstverlening is gebaseerd op de aanwezige kennis en ervaring in de organisatie. Servitization is een absolute voorwaarde voor een circulair businessmodel in de maakindustrie/machinebouw.

In het vermarkten/verkopen van een circulaire propositie liggen mooie kansen en uitdagingen. Prijsstelling, vorm, contracten, financiering, etc. Dit heeft impact op de gehele organisatie.

De focus van Niels ligt aan de commerciële zijde: het creëren van een waardepropositie voor producten en diensten die de klant daadwerkelijk aanspreekt. In deze webinar ligt de focus op het effectief inzetten van de sales capaciteit in combinatie met circulaire producten.


Het grote verschil zit in de wijze waarop de verkoop plaats vindt en op welke klantgroep de capaciteit wordt ingezet. Bij circulaire producten kan het gaan om eenvoudige onderhoudscontracten (instandhouding grondstoffen), tot uitgebreide adviestrajecten met als resultaat een optimalisatie van het machinepark en proces bij de klant (vorm van “Refuse[BWS1] ”) i.c.m. financieringen. De wijze van verkopen van deze producten wijkt af van het verkopen van het ‘traditionele’ product, de machine/techniek.


Een commerciële sessie waarbij Niels de belangrijkste factoren die een rol spelen behandelt en op welke wijze hier praktisch op resultaten ingezet kan worden. Uiteraard kunnen tijdens en na de presentatie vragen gesteld worden.


In onderstaande bijlage is de presentatie van het Webinar terug te vinden. Wanneer er vragen of opmerkingen zijn, neem gerust contact op!


Presentatie Circulariteit in de sales 4-
.
Download • 3.20MB227 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page